Diéta az edzés mellett

2011.02.09. 19:18

 


Aki nem táplálkozik megfelelően és kielégítően, tehát nem biztosítja szervezete számára a megfelelő tápanyagok mennyiségét, annak raktárai hamar kimerülhetnek, és az illető enerválttá, rosszkedvűvé válik; valamint legyengül az immunrendszere, könnyebben betegszik meg, a nagy fogyás esetén pedig bőre is megereszkedhet. 

Aki csak túl sok sporttal próbál lefogyni, és mellette nem változtat rossz táplálkozási szokásain, veszélyezteti magát azzal, hogy szervezetét túlterheli. Mindet a szívet, mind a tüdőt komoly munkára készteti, valamint fokozott igénybevétellel terheli csontjait, izületeit, melyeket sérülésveszélynek tesz ki.   

Mindkét program hosszabb távon való űzése igen kockázatos és veszélyes, ezért tanácsolt a speciális egyéni diéta és edzésterv kialakítása, ezek egyszerre való végrehajtása, és  életmódváltás személyre szabottan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izmoskockahas.blog.hu/api/trackback/id/tr22649881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noncsi0315 2011.02.17. 19:25:09

Szerintem az egészséges életmód két tényezőből áll össze: a rendszeres mozgásból és a helyes táplálkozásból. Sokan választanak olyan diétát, amivel rövid időn belül (néhány hét alatt) lefogynak, de ezek után visszatérnek régi táplálkozási szokásaikhoz, melyek előzőleg is súlyfelesleget okoztak (zsíros ételek, cukros üdítők stb). Szóval én úgy gondolom, hogy az egészséges életmód titka, ha gyökeresen megváltoztatjuk étkezési szokásainkat és megpróbálunk minden nap aktívabban élni, mozogni (pl: lift helyett a lépcsőt választjuk, sétálunk, futunk ha az időjárás megengedi és sportolunk).
süti beállítások módosítása