Konditermi sérülések

2011.02.10. 10:59

Nézzük meg először,hogy mivel tudod kivédeni ezeket a sérüléseket!

 

Vezess le az edzés után!
Dekompressziónak, vagy levezetésnek azt a folyamatot nevezem, amikor az izom a felpumpált állapotból visszatér a normálisba. Ez kulcsfontosságú lépés, hiszen bármennyire élvezed is a ballonként feszülő végtagok, vagy más testrészek érzését, az izmokat meg kell szabadítani a méreganyagoktól és táplálni kell őket. Minél gyorsabban távolítod el a tejsavat az izmokból, annál gyorsabban kezdheted el etetni és pihentetni őket. Ráadásul sokkal enyhébb lesz az izomláz is. Sokan gyakran sérülnek meg, mert nem dekompresszálnak egy intenzív lábedzés után. A dekompresszió alapvető a sérülések elkerüléséhez a megerőltető edzést követő órákban. Jelenthet ez akár pár kisebb súllyal és magas ismétlésszámmal végzett sorozatot a tejsavval telített vér eltávolításához, rövid sétát (de nem kardiózást), laza masszázst, étkezést, felpolcolt lábakat és ismét sétát. A folyamat akár nyolc óráig is eltarthat. Sohasem árt, ha ismételgeted ezeket a lépéseket, a masszázst, a sétát és a megemelt lábakat.

A leggyakoribb sérülések:

  1. alsó hát
  2. bicepsz
  3. nyak sérülések
  4. térdficam
  5. rotátor köpeny (felső nyak izom)
  6. Tendinitis (ín gyulladások)

Ezek a kisebb sérülések akkor történnek, ha tartósan kimerült vagy, nem pihensz eleget sorozatok között, nem eszel eleget, dehidratált vagy, illetve túl lelkesen edzel tartósan. Ezek nem olyan súlyosak mint a szakadások, de komolyra fordulhatnak, ha nem kezeled őket rendesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://izmoskockahas.blog.hu/api/trackback/id/tr192651219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása